Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със сензора и друго !!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със сензора и друго !!

Колеги привет.Имам алфа 156 спорт вагон 1,9 16v-140 ks.Преди да запаля на дисплея ми показва надпис на Италиански (AVARIA SENSORE LIVELLO OLIO), и(recarsi in offichina).Въпросът ми е.Какво има за смяна или да ходя да я прочетат.Добавям и две снимки.Мерси предварително.Ако е писано нещо по този проблем просто не знам как да го намеря.Нов съм!!!
    Attached Files
    алфата 666

Звучи ми да е нещо свързано с датчика за ниво на масло. Имаше един колега във форума, който живее в Италия, дано да види темата и да те насочи към нещо по-конкретно.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

След кратка справка с google, излиза, че сензора е свързан директно с дисплея и не минава през компютъра. За първо време си провери нивото на маслото, ако не си го направил вече!
      Last edited by Friday; d.m.y г., 15:12.
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Обърни менюто на английски, малко по лесно ще се ориентираш. Относно датчика, намира се отзад на картера, често срещан проблем е дефектирането му. Можеш профилактично да извадиш буксата му и да я почистиш с контактен спрей. Ако се оправи, сам ще угасне чека и ще остане грешката записана.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Мерси колеги.Утре го почвам и като разбера от какво е пиша на минутата.Много сте отзивчиви бързи.Голямо Благодаря!!
          алфата 666

Comment

Първоначално публикувано от alfata1971 Покажи съобщение
            Колеги привет.Имам алфа 156 спорт вагон 1,9 16v-140 ks.Преди да запаля на дисплея ми показва надпис на Италиански (AVARIA SENSORE LIVELLO OLIO), и(recarsi in offichina).Въпросът ми е.Какво има за смяна или да ходя да я прочетат.Добавям и две снимки.Мерси предварително.Ако е писано нещо по този проблем просто не знам как да го намеря.Нов съм!!!
            Изписаното значи: Авария на сенсора за ниво на маслото. Посети сервиз.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Ако маслото на щеката е ОК -> датчик за нивото му или жицен проблем

Comment

Мерси коолега !!
                алфата 666

Comment

Замени Авария с "Повреда". Другото е правилно ! Без сега да ме нападате просто казвам как се превежда правилно думата -/AVARIA/ без да се ползва google
                  Знам сега някой ще се изсцепи ,че авария е пак вид повреда
                  P.S
                  Само за размисъл,че ви кажа,че Посети на италиански е visita ! А виждате,че на дисплея е написано друго преведено/"Отиди до сервиз"/. Та затова не поправям колегата с "Посети сервиз" понеже се приема за правилно
                  И накрая не "сенсора" а сензора
                  Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:34.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    Замени Авария с "Повреда". Другото е правилно ! Без сега да ме нападате просто казвам как се превежда правилно думата -/AVARIA/ без да се ползва google
                    Знам сега някой ще се изсцепи ,че авария е пак вид повреда
                    P.S
                    Само за размисъл,че ви кажа,че Посети на италиански е visita ! А виждате,че на дисплея е написано друго преведено/"Отиди до сервиз"/. Та затова не поправям колегата с "Посети сервиз" понеже се приема за правилно
                    И накрая не "сенсора" а сензора
                    Е то и offichina е аптека, ма как да е. За преводът съм ползвал спомените ми то латински.

Comment

Е то и offichina е аптека, ма как да е. За преводът съм ползвал спомените ми то латински.
                      Аптека на италиански е farmacia ! Такава дума дето си написал няма - има officina
                      И престани с този google ,че само се излагаш !
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                        Аптека на италиански е farmacia ! Такава дума дето си написал няма - има officina
                        И престани с този google ,че само се излагаш !
                        Да съм написал нещо за италиански?
                        Колкото до google, ето какъв "превод" ще получиш:
                        AVARIA SENSORE LIVELLO OLIO recarsi in officina - Прекъснат датчик OIL LEVEL отидат да пазаруват.

Comment

Не се карайте утре пиша по темата ,че имам работа.
                          алфата 666

Comment

Първоначално публикувано от alfata1971 Покажи съобщение
                            Не се карайте утре пиша по темата ,че имам работа.
                            Не се караме. Колегата се пали на тема италиански. Пък аз му обяснявам, че с този език нямам нищо общо, ми съм учил някога латински. Това не ми пречи да си преведа смислово стандартни изрази, предвид че съм учил още три езика.

Comment

Пиша по темата !!! Днес поставих новия датчик на маслото който се намира близо до пробката на маслото.Проблема беше решен .Сега си показва както си трябва.Но се отвори един друг проблем който решавам от вчера със част втора употреба и пак ми дава грешка.Става въпрос за ниско налягане във системата.Смених един датчик за високото налягане ,но нова грешка изписва на четенето при майстора.Когато колата е студена пали ,обаче като я вкарам вобороти и я изрежа на жаргон де,направо спира двигателя.Трябва да върна ключа ,да дам пак на контакт,слагам на скорост и пак заработва мотора.Все едно и спира горивото.Когато е загряла пали със много въртене.Пробвах на дълго и при загрят двигател при 120 км пак изгасна.Хубаво ,че съм здрав във ръцете защото без хидравлика става бум!!Питам ви ?? Какво ми прави такава мизерия ?Датчик ли е или ??Защото след като се получи този проблем със гасненето на мотора,светва веднага оранжевия индикатор за проблем със мотора(на километража ,и на борд компа)
                              алфата 666

Comment

Working...
                              X